Osteopatia


Osteopaatti on kehon asiantuntija

Osteopatian tavoitteena on tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn palauttaminen ja/tai ylläpitäminen sekä erilaisten liikehäiriöiden selvittäminen ja hoitaminen. Osteopaatti on erikoistunut erityyppisten nivelissä esiintyvien häiriötilojen, tuki- ja liikuntaelimistön tapaturmien sekä hermo-oireiden tutkimiseen ja hoitamiseen.

Osteopatian tärkeimpiä osa-alueita ovat asiakkaan kliininen tutkiminen ja testaaminen, hoidon tarpeen määrittely, erotusdiagnostiikka, manipulaatio eli nivel- ja nikamakäsittely, mobilisointi- ja liikehoidot, venytyshoidot, pehmytkudoskäsittelyt, aktiiviset liikkuvuusharjoitteet sekä toiminnallinen ja suullinen ohjaus.

Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille ja tehoaa moniin eri vaivoihin. Monipuolisuutensa ansiosta osteopaattinen hoito on tehokasta, ja usein jo yhdestä kolmeen hoitokertaa riittää.

Osteopaatille voit tulla moninaisten vaivojen vuoksi mm. selän vaivat, noidannuoli, hiirikyynärpää, nivelsäryt, päänsärky, huimaus, välilevyperäiset vaivat, raskauden aikaiset sekä sen jälkeiset kiputilat, nilkan, polven, ranteen ja kyynärpään kivut – tai vain ylläpitämään nykyistä toimintakykyä ja ennaltaehkäisemään mahdollisten tulevien vaivojen syntymistä.

Mitä mukaan hoitoon?

  1. Ensimmäisellä hoitokerralla ota mukaan mahdolliset olemassaolevat laboratoriokokeet, lääkemääräykset sekä röntgen- ja magneettikuvat.
  2. Hoitoon soveltuvat vaatteet. Kliininen alkututkimus edellyttää yleensä potilaan riisuutumista alusvaatteisilleen.
  3. Mieti jo ennen vastaanotolle tuloa  hoitoon ja oirekuvaasi liittyviä kysymyksiä.

Osteopaattinen koulutus on nelivuotinen (160 ov).

Osteopaatti on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran) hyväksymä rekisteröity nimike.

1.Ensimmäisellä hoitokerralla ota mukaan mahdolliset olemassaolevat laboratoriokokeet, lääkemääräykset sekä röntgen- ja magneettikuvat.

 

2.Hoitoon soveltuvat     vaatteet. Kliininen alkututkimus edellyttää yleensä potilaan riisuutumista alusvaatteisilleen.

 

3.Mieti jo ennen          vastaanotolle tuloa  hoitoon ja oirekuvaasi liittyviä kysymyksiä.

Copyright © Osteofit