Akupunktio


AKUPUNKTIO

Akupunktio perustuu kiinalaisen lääketieteen ajatukseen ihmisestä psykofyysisenä kokonaisuutena, jossa yllättävänkin kuuloiset asiat ovat yhteydessä toisiinsa.

Kun yksi alue tai aspekti heikkenee, vaikuttaa se koko kokonaisuuteen – ja usein oireet ilmenevät jossain muualla kuin varsinaisessa ongelman juuressa. Hoitajan tehtävä onkin kyselemällä, katsomalla ja pulssia kuuntelemalla yrittää selvittää oireiden alkuperä ja hoitaa ongelman taustalla olevaa tilaa, jolloin keho saa voimaa korjaaviin ja palauttaviin toimiin.

Akupunktiossa voi käydä myös oireettomana, terveyttä ja tasapainoa tukevassa hoidossa.

Hoitotilanteessa akupunktiopisteitä stimuloidaan hyvin ohuilla, kertakäyttöisillä ja steriileillä neuloilla. Pisteitä on kehossa lähes 400, joista yhteen hoitoon valitaan n. 2 – 7. Jokaisella akupisteella on oma yksilöllinen vaikutus ihmisen kokonaisuuteen.

Sairastuminen on yleensä asia asialta etenevä prosessi, ja niin on tervehtyminenkin. Siksi hyödyn akupunktiosta saa parhaiten irti, mikäli siihen sitoutuu hoitokuurin ajaksi. Riippuu tilanteesta tarvitaanko neljää vai neljäätoista hoitokertaa. Hoidot tehdään oireiden akuuttiudesta riippuen 1-4 viikon välein.

 

Copyright © Osteofit