Palvelut


Osteopatiahoidot – osteopaatti

Osteopatian tavoitteena on tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn palauttaminen ja/tai ylläpitäminen sekä erilaisten liikehäiriöiden selvittäminen ja hoitaminen. Osteopaatti on erikoistunut erityyppisten nivelissä esiintyvien häiriötilojen, tuki- ja liikuntaelimistön tapaturmien sekä hermo-oireiden tutkimiseen ja hoitamiseen.

Osteopatian tärkeimpiä osa-alueita ovat asiakkaan kliininen tutkiminen ja testaaminen, hoidon tarpeen määrittely, erotusdiagnostiikka, manipulaatio eli nivel- ja nikamakäsittely, mobilisointi- ja liikehoidot, venytyshoidot, pehmytkudoskäsittelyt, aktiiviset liikkuvuusharjoitteet sekä toiminnallinen ja suullinen ohjaus.

Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille ja tehoaa moniin eri vaivoihin. Monipuolisuutensa ansiosta osteopaattinen hoito on tehokasta, ja usein jo yhdestä kolmeen hoitokertaa riittää.

Osteopaatille voit tulla moninaisten vaivojen vuoksi mm. selän vaivat, noidannuoli, hiirikyynärpää, nivelsäryt, päänsärky, huimaus, välilevyperäiset vaivat, raskauden aikaiset sekä sen jälkeiset kiputilat, nilkan, polven, ranteen ja kyynärpään kivut – tai vain ylläpitämään nykyistä toimintakykyä ja ennaltaehkäisemään mahdollisten tulevien vaivojen syntymistä.

Osteopaattinen koulutus on nelivuotinen (160 ov).

Osteopaatti on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran) hyväksymä rekisteröity nimike.

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky huomioiden hänen voimavaransa.

Fysioterapeutin työnkuvaan kuuluvat asiakkaan toimintakyvyn arvioiminen. Tavallisimpia arviointimenetelmiä ovat havainnointi, haastattelu, manuaalinen tutkiminen, lomakekyselyt sekä erilaiset testaukset ja mittaukset

Fysioterapeutin koulutusohjelma on 3,5 vuotinen kokonaisuudeltaan 210 opintopistettä (AMK)
Fysioterapeutti on sosiaali ja terveysalan lupa- ja valvontavirastom (Valvira) hyväksymä rekisteröity nimike.

Klassinen- ja urheiluhieronta

Klassinen hieronta on jokaiselle sopivaa, lihaksia ja mieltä rentouttavaa hierontaa. Hieronnalla on paljon terveyttä edistäviä ja mieltä piristäviä vaikutuksia; se mm. rauhoittaa keskushermostoa,  rentouttaa lihaksia ja poistaa kipua, poistaa kuona-aineita ja vilkastuttaa verenkiertoa sekä lisää hapen ja ravinteiden kulkua elimistössä.

Urheiluhieronta on klassista hierontaa voimakkaampaa ja se on tarkoitettu ennen kaikkea urheilua harrastaville. Tavoitteena on parantaa lihaksiston hapensaantia ja sidekudoksen joustavuutta, ennaltaehkäistä vammojen syntyä ja edistää jo syntyneiden vaurioiden paranemista. Urheiluhieronnan avulla saat aikaan parempia tuloksia ja lihastesi palautuminen urheilusuorituksen jälkeen nopeutuu. Urheiluhieronta on yleensä tiettyyn ongelmakohtaan kohdistttua hierontaa, mutta samalla se vilkastuttaa aineenvaihduntaa sekä lihaksissa että koko kehossa.

Copyright © Osteofit